Vier vrouwen in top 4 bij VVD in Zaltbommel

De VVD gaat in Zaltbommel de gemeenteraadsverkiezingen in met een lijst waar vrouwen de vier bovenste plaatsen bekleden. De Zaltbommelse leden van VVD-netwerk Bommelerwaard kozen op dinsdag 19 december 2017 Danielle van der Wiele (42) tot lijsttrekker. Op plaats twee tot en met vier staan achtereenvolgens Willemien van Gog-van Genderen (42), Isabel Plessius (22) en Mieke Smits-van den Brand (55).

Lijsttrekker Van der Wiele fungeert al bijna twee jaar als burgerraadslid bij de VVD-gemeenteraadsfractie. Daarnaast is zij sinds 2013 secretaris van de dorpsraad Kerkwijk. In het dagelijks leven werkt zij als adviseur bij bedrijven en organisaties die zich bezighouden met opleidingen en onderwijs. Van der Wiele is gericht op samenwerken en is in staat verbindingen te maken tussen verschillende partijen en belangen. Als politica wil zij de inwoners van de gemeente meer bij het bestuur gaan betrekken, door meer en beter gebruik te laten maken van dorps- en wijkraden.

Willemien van Gog-van Genderen uit Gameren is onder meer Afghanistan-veteraan, rechercheur en analist bij de Koninklijke marechaussee. Haar sterke kant is het vermogen om ‘out of the box’ te denken en verbanden te leggen.

Isabel Plessius uit Zaltbommel studeert Bestuurskunde en Overheidsmanagement aan Avans Hogeschool. Zij functioneert bij de gemeenteraadsverkiezingen als campagneleider voor de VVD in Zaltbommel.

Mieke Smits-van den Brand combineert een praktijk als juridisch dienstverlener met en geeft een eigentijdse invulling aan het runnen van een melkveebedrijf in Bern. Voor de VVD is zij als burger-bestuurslid actief in het Waterschap Rivierenland.

Andere namen die prijken op de lijst van de VVD Zaltbommel zijn onder anderen Willem Posthouwer uit Zaltbommel en Henk de Gaaij uit Delwijnen. Net als bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 vervult wethouder Han Looijen de rol van lijstduwer.