VVD: Nu snel veilig fietspad bij Portage

De gemeente Zaltbommel heeft het American Roadhouse gekocht, zo maakte de gemeente op 18 januari bekend. Het pand van het Roadhouse, naast het Fiep Westendorpplein, zal nog een aantal jaren in gebruik blijven. Dat geldt niet voor een deel van de eromheen liggende grond. Die kan de gemeente, zodra de gemeenteraad de aankoop eind februari heeft goedgekeurd, in gebruik nemen. De VVD wil dat de gemeente daar dan zo snel mogelijk een veilig en vrijliggend fietspad aanlegt. Hierdoor kan een einde komen aan de huidige levensgevaarlijke verkeerssituatie, waarbij fietsers en doorgaand verkeer van en naar De Waluwe over de drukke parkeerplaats van de Portage moeten rijden. 

In september 2017 stelde VVD-raadslid Gerinne Fernhout nog  schriftelijke vragen over deze situatie. Dat was naar aanleiding van de wijkschouw in De Waluwe, waarbij de wijkraad met klem om een snelle oplossing vroeg voor de verkeerssituatie. Daarbij gaf de wijkraad aan te vrezen voor ernstige ongelukken op de parkeerplaats. In de antwoorden daarop, op 25 september, gaf het college van B&W aan dat ‘wijziging van de situatie op korte termijn helaas niet mogelijk is’. 

Met de aankoop van het American Roadhouse is die mogelijkheid er dus wel. De VVD vindt dat nu zo snel mogelijk begonnen moet  worden met de aanleg van een veilig fietspad. Volgens lijsttrekker Danielle van der Wiele van de VVD is de tijd van wachten ver voorbij. “De gemeente moet nu doorpakken, zodat fietsers zo snel mogelijk verzekerd zijn van een veilige doorgang.”