VVD Zaltbommel komt naar je toe

Danielle van der Wiele en Isabel Plessius bezochten op woensdag 14 februari samen met Sam Halkes (secretaris campagneteam) Dierenopvangtehuis Bommelerwaard in Bruchem.

Natuurlijk vonden de drie dierenliefhebbers het gewoon leuk om de dieren in het asiel te knuffelen. Daarnaast ontdekten zij bij het bezoek dat de dierenopvang nog steeds hard nodig is. Isabel: “Ik kan bijna niet geloven dat er bijna 500 zwerfkatten per jaar worden opgevangen.”
Het tehuis vangt zwerfhonden en zwerfkatten op uit de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel. De zwerfdieren worden gebracht door particulieren, de politie, de dierenartsen en de dierenambulance.
Het asiel opende in 1998 de deuren op de huidige locatie.
Een belangrijk deel van de kosten voor de exploitatie van het asiel, komt voor rekening van beide gemeenten in de Bommelerwaard. Daarnaast heeft het asiel beperkte pensioninkomsten en zijn er inkomsten uit giften en donaties.


De twee beroepskrachten worden bijgestaan door een team van vrijwilligers. Het dierenopvangtehuis biedt ook regelmatig stageplekken aan. Uniek en belangrijk is de samenwerking met ’s Heeren Loo zorggroep. Werken in het asiel is voor de cliënten met een verstandelijke beperking daarvan een zinvolle en fijne daginvulling. Danielle van der Wiele ziet in de samenwerking met het onderwijs en met de zorgaanbieder de bredere betekenis van het dierenasiel. “De gemeente is sowieso verplicht zwerfdieren op te vangen. Door samenwerking te zoeken met onderwijs- en zorginstellingen wordt de waarde van het asiel verdriedubbeld. Dat is dus iets om te onthouden voor toekomstige debatten.”