Fietsen in Zaltbommel moet veiliger

Willemien van Gog- van Genderen, # 2

Gemeenten moeten zorgen voor veiliger fietspaden. Die oproep doet hoofddirecteur van de ANWB Frits van Bruggen op 20 februari in een interview in het Algemeen Dagblad. Volgens hem is verkeersveiligheid in de vergetelheid geraakt. “ We merken onvoldoende urgentie bij gemeenteraden. Het is tijd voor een wake-upcall”. In het interview roept Van Bruggen kandidaat-gemeenteraadsleden op aandacht te vragen voor de veiligheid van de fietsers.

De VVD Zaltbommel maakt zich al langer zorgen over de veiligheid van fietsers in de gemeente. In het verkiezingsprogramma belooft zij van Zaltbommel de veiligste fietsgemeente van Nederland te maken. Overigens is in Zaltbommel, in weerwil van de woorden van Van Bruggen, de laatste jaren wel degelijk in fietsveiligheid geïnvesteerd. 

Willemien van Gog- van Genderen, de nummer 2 voor de VVD in Zaltbommel, ging eerder dit jaar in gesprek met verkeersouders van diverse scholen uit de gemeente Zaltbommel. Zij wil dat het nieuw aangelegde fietspad in Gameren ook ’s avonds veilig is door het te verlichten. Daarnaast wil zij dat er zo snel mogelijk een fietspad komt bij De Portage in Zaltbommel. Daar moeten fietsers nu nog over de parkeerplaats rijden. Ook sportverenigingen moeten veilig bereikbaar zijn voor iedereen.

“ De gemeente hoeft niet alles zelf te bedenken,” aldus Willemien van Gog. “Door  omwonenden, gebruikers en natuurlijk experts te raadplegen kunnen we de verkeersveiligheid binnen de gemeente echt vergoten.”