Willem Posthouwer voert lijst VVD Zaltbommel aan

ZALTBOMMEL – Ondernemend, betrokken, politiek ervaren en sterk verbonden met Zaltbommel; de VVD gaat de gemeenteraadsverkiezingen in met een sterke lijst onder aanvoering van Willem Posthouwer. De Zaltbommelse leden van VVD-netwerk Bommelerwaard hebben hem afgelopen woensdag tot lijsttrekker gekozen. Samen met Isabel Plessius (26), Willemien van Gog-van Genderen (46), Henk de Gaaij (42) en Theo Teelen (66) staat daarmee de top vijf voor heel Zaltbommel.

 

Mannen, vrouwen, jonger, ouder en uit alle kernen; de top vijf van de VVD voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2021 staat voor de hele gemeente. Ondernemend en gedreven zijn ze alle vijf. Ervaren handen uit mouwen stekers, binnen en buiten de politiek.

 

Lijsttrekker Willem Posthouwer was de afgelopen vier jaar wethouder in Zaltbommel. Posthouwer is een verbinder puur sang. Samen waar het kan. Eerst in het bedrijfsleven, onder andere als manager bij Friesland Campina. Nu als wethouder, waar hij in goede samenwerking in het College een betere toekomst voor Zaltbommel wist neer te zetten. Met de aanleg van veilige vrij liggende fietspaden. Een go voor de ontwikkeling van de Buitenstad. Woningen die een nieuw thuis gaan bieden voor inwoners van Zaltbommel en voor doorstroming gaan zorgen. Met haalbare duurzame oplossingen, voor de toekomst en het heden.

 

Isabel Plessius kent nu al het klappen van de zweep in de politieke arena. Met vier jaar raadslidmaatschap in Zaltbommel, een studie Bestuurskunde en een baan in de Tweede Kamer weet ze hoe de politiek werkt. Ze wil graag de kloof tussen de inwoners en de politiek verkleinen. De gemeente is er voor de inwoners en ondernemers, dus meer meedenken in plaats van ‘tegen denken’. Daarnaast ziet zij graag dat er meer gehoor wordt gegeven aan jongeren.

 

Willemien van Gog-van Genderen heeft haar sporen verdiend in de wereld van Defensie. Bij de Koninklijke marechaussee stak en steekt ze haar handen uit de mouwen. Ze is een mogelijk maker. Legt verbanden en zoekt oplossingen, ook als die niet voor de hand liggen. Ervaren met het burgerlidmaatschap is ze nu klaar om als raadslid het verschil te maken.

 

Henk de Gaaij runt een melkveebedrijf in Delwijnen en is voorzitter van de lokale LTO. Doen én denken typeert deze betrokken ondernemer. Ervaren burgerlid. Analytisch, oog voor detail, en dagelijks bezig in de landbouw praktijk. Henk zet graag een stap voorwaarts op het gebied van klimaat, klimaatadaptatie en milieu en is positief, maar wel kritisch.

 

Theo Teelen onderneemt. Al jaren. Theo heeft een ruime ervaring en kennis opgedaan als manager en directeur bij verschillende bedrijven voornamelijk in de sportbranche. Gezondheid, vitaliteit en zelf kunnen ondernemen staan daarbij centraal. Als raadslid wil hij mogelijkheden creëren voor inwoners van Zaltbommel. Ook daarin heeft hij oog voor gezondheid, vitaliteit en kansen. Een jeugdig enthousiasme in combinatie met levenswijsheid en een enorme kennis van de gemeente. Een aanwinst voor de politiek kortom.

 

De huidige fractievoorzitter Danielle van der Wiele heeft, na een succesvolle termijn voor de VVD,  besloten een ander pad te gaan volgen om haar persoonlijke ambities waar te maken. Danielle heeft zich de afgelopen jaren vooral ingezet voor de huisvesting van arbeidsmigranten bij de tuinders en dossiers behandeld als de Regionale Energie Strategie, AVRI en verschillende burgerinitiatieven rondom verkeer-en veiligheid in de dorpen.  De VVD bedankt fractievoorzitter Danielle van der Wiele voor haar inzet.

Ondernemer  Dick Brandwijk pakt de rol van lijstduwer op. Samen steken we de handen uit de mouwen voor Zaltbommel.