Nieuwe wethouder VVD Zaltbommel

Ed Goossens wordt de nieuwe wethouder in de gemeente Zaltbommel. Hij volgt Willem Posthouwer op, die zijn functie vanwege gezondheidsredenen moest neerleggen.

Voorzitter Anita Cuppers van VVD Zaltbommel is erg blij met de nieuwe kandidaat. "We hebben er veel vertrouwen in dat Ed het kan", zegt ze.

Dorpsbelangen
De nieuwe wethouder was negen jaar lang gemeenteraadslid voor de lokale partij Dorpsbelangen in Geldermalsen en van 2019 tot 2022 wethouder in de gemeente West Betuwe. "Hij heeft gevoel met het Rivierengebied, dat vinden wij belangrijk", zegt Cuppers. Ook fractievoorzitter Willemien van Gog is enthousiast over Goossens: "Naast de lokale betrokkenheid is hij een liberaal van top tot teen", zegt zij.

Meteren
Ed Goossen is 60 jaar, komt oorspronkelijk uit Arnhem en heeft in meerdere plaatsen gewoond, onder andere in Rotterdam. Hij woont nu al jaren in Meteren, samen met zijn partner en hun teckel Bono. "Het voelt in Zaltbommel nu al als een warm bad", zegt hij. "De lokale VVD en ik zitten op dezelfde golflengte. Tijdens de sollicitatieprocedure had de afdeling een mooie casus bedacht over de Buitenstad. Ik kon meteen serieus nadenken over een belangrijk onderwerp in de gemeente. Ik kom hier niet om op de winkel te passen, het gaat mij om het resultaat."

Stad en kernen
Vanuit zijn politieke loopbaan in West Betuwe kent hij de gemeente Zaltbommel al een beetje. "Ik weet hoe de cultuur is", zegt hij. "Ik ben me bewust van het verschil tussen de stad en de kernen. Zo was het in West Betuwe ook. Ik noemde de gemeente daar altijd de holding met daaronder de 26 kernen als bv's."

Duurzaamheid
Goossens neemt waarschijnlijk de portefeuilles van Posthouwer over, waaronder economische zaken, cultuur en duurzaamheid. "Duurzaamheid wordt steeds belangrijker", benadrukt hij. "Niet alleen voor ons op dit moment, maar vooral voor onze kinderen later."